Keçiboynuzu artık çok sık bir biçimde kullanılan ve sağlık açısından birçok yönde iyi etkileri olan bir bitkidir. Yapısı bakımından fasulye ve bezelyeye benzer ancak kullanım şekilleri birbirinden çok daha farklıdır. Daima yeşil kalan bir bitkisi olan keçiboynuzu aynı zamanda harnup olarak da bilinir.
Keçiboynuzu pekmezi de piyasada fazlaca satılmaktadır. Ayrıca toz halinde ve meyve halinde de satın almak mümkün. Ama en çok tüketildiği biçim Keçiboynuzu çayı olarak bilinmektedir. Her gün içilmesinin hiçbir zararı yoktur ve aksine birçok yararı vardır. Hatta şeker hastaları bile bu ürünü rahatlıkla tüketebilirler. Çünkü içerisinde şekeri artıracak hiçbir madde bulunmamaktadır.
Keçiboynuzu çayının hazırlanışı
En çok tüketilen şekil olan keçiboynuzu çayının faydaları saymakla bitmez denilebilir. Çayın hazırlanışından bahsedecek olursak hiçbir zorluğu yoktur. Birkaç keçiboynuzu ile bir miktar suyu kaynatmanız yeterli olacaktır.
Keçiboynuzunun faydaları
Keçiboynuzu bünyesinde çinko, demir ve potasyum barındırır. Bu nedenle kemik erimesi, kansızlık, zayıflık gibi problemlerin çözümünde çok yararlı bir bitkidir. Ayrıca özellikle de kış aylarında yakalandığımız soğuk algınlığı ve grip sebebi ile balgamlı öksürüklerimizi kesmede bir hayli yardımı vardır. Bunun yanında ishale anında etki eder ve keser. Vücuttan toksin atılmasında birebirdir ve bağırsaktaki parazitleri yok eder. Bununla da kalmayıp kolesterol konusunda da bir ilaç gibidir. Cinsel isteği ve gücü arttırır. Astım hastalarının rahatlıkla kullanabileceği bir bitkidir ve nefes alımını kolaylaştırıp göğsü yumuşatır. Özellikle de çocukların kemik ve zeka gelişimi açısından büyük bir destektir. Kemik erimesini azaltır bu nedenle her yaştaki insana bir yararı vardır ve çoluk çocuk denilmeden hemen hemen her yaştaki insan rahatlıkla kullanabilir.
Görüldüğü gibi Keçiboynuzu ve çayının faydaları o kadar çok ki, yine doğal bir şifa kaynağını sizlere anlatmaktan çok mutlu oldum 🙂 Umarım biladerlerime faydalı olabilmiştir. Sağlıkla kalın benim canım kız biladerlerim. Sağlık çok önemli 🙂